KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

JUHA IZ KOPRIV

V današnjem času vedno redkeje srečujemo koprive, ki rastejo v naravi ob robovih gozdov, rek in njiv. Nabiramo le njihove vršičke in najbolje je, da pri tem uporabimo rokavice. So z železom bogata in vsestransko uporabna rastlina, iz katere lahko pripravimo tudi juho po spodnjem receptu.



30 min veè
20160714141011_1.jpg




ŠIROKI REZANCI S POROM IN ŠPARGLJI

Šparglji postajajo vedno bolj cenjena in iskana pomladanska zelenjava. Uporabljamo čvrste poganjke, spodnji oleseneli del zavržemo. Uživamo lahko surove, v spodnjem receptu so le rahlo toplotno obdelani.



30 min veè
20160714135054_1.jpg




POLNJENE MLADE KOLERABICE

Kolerabice so nežna zelenjava, preprosta za gojenje, in rastejo vse leto. Iz njih pripravljamo različne juhe in omake. Priprava polnjenih kolerabic vzame nekoliko več časa, a je vredno!



40 min veè
20160714134538_1.jpg




RABARBARINO PECIVO

Rabarbara je trajnica, bogata z antioksidanti ter zaradi vsebnosti kalcija, kalija in magnezija prava zakladnica zdravja. V kulinariki se uporabljajo le olupljena stebla, ki se jih trga spomladi in ponovno jeseni. Za pripravo rabarbarinega peciva potrebujemo zelo malo časa, okus pa je nepozaben!



30 min veè
20160714134135_1.jpg




FLANDROVA LUŠTREKOVA JUHA

Luštrek je ena izmed najhvaležnejših vrtnih rastlin, ki zraste vsaj meter visoko. Kot začimbo uporabljamo predvsem njegove peresaste liste, še intenzivnejši okus imajo korenine in plodovi. Liste luštreka lahko pripravimo z jajci, jih uporabimo kot namaz za štruklje ali iz njih skuhamo okusno juho.

 



min veè
20160714111439_1.jpg




« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | »

KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost