KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

FLANDROVA LUŠTREKOVA JUHA min
Objavljeno 14.07.2016

Luštrek je ena izmed najhvaležnejših vrtnih rastlin, ki zraste vsaj meter visoko. Kot začimbo uporabljamo predvsem njegove peresaste liste, še intenzivnejši okus imajo korenine in plodovi. Liste luštreka lahko pripravimo z jajci, jih uporabimo kot namaz za štruklje ali iz njih skuhamo okusno juho.

 



Sestavine za 4 osebe:

  • 1 velik šop luštrekovih listov
  • 1 čebula srednje velikosti
  • sol
  • žlica zaseke
  • kocke posušenega kruha
  • eno jajce

 



20160714111439_1.jpg

Na maščobi prepražimo čebulo srednje velikosti. Ko postekleni, dodamo dve tretjini drobno narezanega luštreka. Še malo popražimo in zalijemo z vodo. Dodamo sol in žlico zaseke.

Iz štirih kosov razrezanega kruha, ki smo ga posušili, pripravimo kocke in jih potresemo po vrhu. Razžvrkljamo jajce in vanj vmešamo kocke kruha. V ponvi segrejemo maslo, dodamo kocke kruha z jajcem in jih popečemo do lepe zlate barve. Položimo jih na vrh juhe in potresemo s preostalo tretjino drobno narezanega luštreka.






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost