KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP - Recepti jesen
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

RABARBARINO PECIVO

Rabarbara je trajnica, bogata z antioksidanti ter zaradi vsebnosti kalcija, kalija in magnezija prava zakladnica zdravja. V kulinariki se uporabljajo le olupljena stebla, ki se jih trga spomladi in ponovno jeseni. Za pripravo rabarbarinega peciva potrebujemo zelo malo časa, okus pa je nepozaben!



30 min veè
20160714134135_1.jpg




ČEŠPLJEVI CMOKI

Češpljevi cmoki, sveže narejeni s krompirjevega testa in domačih češpelj, vedno navdušijo. Lahko jih ponudimo kot samostojno jed ali posladek. Odlične pripravijo na Turistični kmetiji pri Marku.



min veè
20130923154806_1.jpg




PAJTIČKE
Pajtičke so okusni slani pečeni zvitki iz kvašenega testa. Nadevani so s prepraženo čebulo, drobtinami, mletimi orehi in začimbami. Ponudimo jih lahko kot prigrizek ali prilogo k zelenjavnim mineštram. V prazničnih dneh nadomeščajo drugo pecivo.


60 min veè
20120618224706_1.jpg




ČOMPE S SKUTO
Čompe s skuto je značilna regionalna jed doline Soče. Izraz »čompe« je narečno poimenovanje za krompir. Jed je zelo razširjena, saj so zaradi težkih življenjskih razmer nekoč v tej gorski dolini pridelali le krompir, sir in skuto. Najpogosteje so jo pripravljali za večerjo, ko je bila zbrana vsa družina. Tudi danes velja za okusno in sočno jed.


40 min veè
20120618224550_1.jpg






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost