KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP - Recepti poletje
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

FLANDROVA LUŠTREKOVA JUHA

Luštrek je ena izmed najhvaležnejših vrtnih rastlin, ki zraste vsaj meter visoko. Kot začimbo uporabljamo predvsem njegove peresaste liste, še intenzivnejši okus imajo korenine in plodovi. Liste luštreka lahko pripravimo z jajci, jih uporabimo kot namaz za štruklje ali iz njih skuhamo okusno juho.

 min veè
20160714111439_1.jpg
FRTALJA Z ZELIŠČI
Frtalja je okusna jajčna omleta, narejena iz svežih sezonskih zelišč, moke in jajc. Značilna je za Goriška Brda, izvorno prihaja iz Italije. Je aromatična, nežna, sočna in okusna. Primerna je za vse priložnosti. Za frtaljo so osnovne tri sestavine: melisa (srčno zelje), komarček (koromač) in materina drobtinica (maderjalca). Končna izbira zelišč je prepuščena kuharju. Pozimi jo lahko naredimo tudi s klobaso ali pršutom.


20 min veè
20120618223059_1.jpg
PEČEN PRŠUT Z BELO POLENTO NA RUKOLI
Bela polenta iz bele koruzne moke je značilna za Brda. Nekoč je veljala bela koruzna moka za boljšo, bolj fino. Popečen pršut so nekoč jedli za zajtrk ali večerjo. Ker je jed močna, so jo pripravljali tudi za delavce, ki so v vinogradu opravljali težka fizična dela, ali za kosce.


45 min veè
20120618205011_1.jpg


KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost