KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

JUHA IZ KOPRIV 30 min
Objavljeno 14.07.2016

V današnjem času vedno redkeje srečujemo koprive, ki rastejo v naravi ob robovih gozdov, rek in njiv. Nabiramo le njihove vršičke in najbolje je, da pri tem uporabimo rokavice. So z železom bogata in vsestransko uporabna rastlina, iz katere lahko pripravimo tudi juho po spodnjem receptu.



Sestavine za 4 osebe:

  • 25 dag krompirja
  • 10 dag vršičkov mladih kopriv
  • čebula srednje velikosti
  • malo olja
  • sol
  • poper 


20160714141011_1.jpg

Krompir olupimo in narežemo na kose. Čebulo olupimo, sesekljamo in prepražimo na olju. Dodamo krompir, zalijemo z vodo ter skuhamo do mehkega.

Dodamo cele koprive. Kuhamo največ 3 minute. Zmešamo s paličnim mešalnikom.

Solimo in popramo po okusu. Po okusu lahko dodamo malo kisle smetane.

Postrežemo s kruhom.






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost