KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

ŠIROKI REZANCI S POROM IN ŠPARGLJI 30 min
Objavljeno 14.07.2016

Šparglji postajajo vedno bolj cenjena in iskana pomladanska zelenjava. Uporabljamo čvrste poganjke, spodnji oleseneli del zavržemo. Uživamo lahko surove, v spodnjem receptu so le rahlo toplotno obdelani.



Sestavine za 4 osebe:

  • 30 dag širokih rezancev
  • 10 dag špargljev
  • 1 dcl sladke smetane
  • 2 žlici olja
  • 1 por
  • sol


20160714135054_1.jpg

Na olju prepražimo na kolobarje narezan por in narezane šparglje. Solimo po okusu. V posodi osoljene vode skuhamo široke rezance, jih odcedimo ter dodamo k praženemu poru in špargljem. Po okusu dosolimo ter zalijemo z mešanico vode in sladke smetane.

Postrežemo kot samostojno jed s sezonsko solato. 






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost