KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

POLNJENE MLADE KOLERABICE 40 min
Objavljeno 14.07.2016

Kolerabice so nežna zelenjava, preprosta za gojenje, in rastejo vse leto. Iz njih pripravljamo različne juhe in omake. Priprava polnjenih kolerabic vzame nekoliko več časa, a je vredno!



Sestavine za 4 osebe:

  • 4 kolerabice
  • 2 rezini kruha (ali 1 žemljica)
  • 5 dag mesa
  • 1 dcl vročega mleka
  • 1 jajce
  • ½ čebule
  • 1 žlica olja
  • malo peteršilja
  • sol
  • ribani sir


20160714134538_1.jpg

Mlade kolerabice olupimo, skuhamo in izdolbemo. Bel, nekaj dni star kruh nalomimo in namočimo v vročem mleku. Nasekljajmo čebulo in jo na olju prepražimo. Dodamo mleto meso in osolimo. Med stalnim mešanjem pražimo nekaj minut, da se meso razpusti. Odstavimo in malo ohladimo. Mesu dodamo namočen kruh, 1 jajce, nasekljan peteršilj in sol. Vse dobro zmešamo, da se poveže. Z maso napolnimo izdolbene kolerabice. Po vrhu potrosimo nariban sir. Zložimo v pekač ter pečemo 20 minut pri 190 ˚C. Postrežemo s svežo solato.






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost