KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

BLEKI Z DIVJIMI ŠPARGLI
Bleki z divjimi špargli so okusna in izrazito pomladanska kraška jed. Bleki so nekoč in danes veljali za boljšo jed, ki se jih z različnimi omakami pripravlja za kosila in večerje.


30 min veè
20120618210512_1.jpg




PEČEN PRŠUT Z BELO POLENTO NA RUKOLI
Bela polenta iz bele koruzne moke je značilna za Brda. Nekoč je veljala bela koruzna moka za boljšo, bolj fino. Popečen pršut so nekoč jedli za zajtrk ali večerjo. Ker je jed močna, so jo pripravljali tudi za delavce, ki so v vinogradu opravljali težka fizična dela, ali za kosce.


45 min veè
20120618205011_1.jpg




« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | »

KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost