KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

BLEKI Z DIVJIMI ŠPARGLI 30 min
Objavljeno 18.06.2012

Bleki z divjimi špargli so okusna in izrazito pomladanska kraška jed. Bleki so nekoč in danes veljali za boljšo jed, ki se jih z različnimi omakami pripravlja za kosila in večerje.

Sestavine za bleke:
30 dag moke
3 jajca
malo soli
voda po potrebi

Sestavine za omako:
šopek divjih šparglov
5 - 7 dag kraške pancete
čajno žličko moke
1 žlico sladke smetane
sol
kraški šatraj
maslo


20120618210512_1.jpg

Iz sestavin zamesimo testo za rezance, ki ga na tanko razvaljamo in s kolescem razrežemo na kvadratke – bleke (velikosti 4 × 4 cm). Skuhamo jih v slanem kropu, odcedimo. Za omako prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhali bleki. Špargle skuhamo na sopari al dente. V ponvi na maslu rahlo popražimo panceto, dodamo moko in kuhane špargle. Zalijemo s tekočino, smetano in začinimo. Omako hitro pokuhamo in pomešamo s kuhanimi bleki. Takoj ponudimo.




KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost