KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

FRTALJA Z ZELIŠČI 20 min
Objavljeno 18.06.2012

Frtalja je okusna jajčna omleta, narejena iz svežih sezonskih zelišč, moke in jajc. Značilna je za Goriška Brda, izvorno prihaja iz Italije. Je aromatična, nežna, sočna in okusna. Primerna je za vse priložnosti. Za frtaljo so osnovne tri sestavine: melisa (srčno zelje), komarček (koromač) in materina drobtinica (maderjalca). Končna izbira zelišč je prepuščena kuharju. Pozimi jo lahko naredimo tudi s klobaso ali pršutom.

Sestavine:
2 jajci
3 žlice moka
pest zelišč : koromač, srčno zelje, beli vratič, rman, drobnjak, salvija itd.
sol po okusu
2 dcl mleko
olje


20120618223059_1.jpg

Jajca, moko in mleko stepemo ter primešamo sesekljana zelišča. Tako pripravljeno maso vlijemo v ponev na vroče olje (1 cm debelo) in počasi cvremo na obeh straneh. Postrežemo vročo, skupaj s svežo sezonsko solato.




KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost