KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

ČEŠPLJEVI CMOKI min
Objavljeno 23.09.2013

Češpljevi cmoki, sveže narejeni s krompirjevega testa in domačih češpelj, vedno navdušijo. Lahko jih ponudimo kot samostojno jed ali posladek. Odlične pripravijo na Turistični kmetiji pri Marku.



Sestavine:

·         50 dag krompirja,

·         15-18 dag moke (pol ostre, pol mehke),

·         1 jajce,

·         sol,

·         pecilni prašek,

·         20 češpelj,

·         10 žličk sladkorja,

·         3 dag masla,

·         5 dag drobtin.
 

 

 



20130923154806_1.jpg

Priprava:

Krompir skuhamo,olupimo in pretlačimo. Še toplemu primešamo moko, jajce, sol in noževo konico pecilnega praška. Na hitro vgnetemo testo. Razvaljamo ga 0.5 cm na debelo in razrežemo na kvadratke 5x5 cm. V vsak kvadratek zavijemo eno izkoščičeno češpljo. V češpljo damo pol žličke sladkorja. Testo pazljivo oblikujemo v cmok. Cmoke kuhamo v slanem kropu na majhnem ognju 10 minut. Kuhane cmoke damo na krožnik in jim dodamo na maslu prepražene drobtine.

Dober tek!






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost