Češpljevi cmoki, sveže narejeni s krompirjevega testa in domačih češpelj, vedno navdušijo. Lahko jih ponudimo kot samostojno jed ali posladek. Odlične pripravijo na Turistični kmetiji pri Marku.
Sestavine:
· 50 dag krompirja,
· 15-18 dag moke (pol ostre, pol mehke),
· 1 jajce,
· sol,
· pecilni prašek,
· 20 češpelj,
· 10 žličk sladkorja,
· 3 dag masla,
· 5 dag drobtin.
Priprava:
Krompir skuhamo,olupimo in pretlačimo. Še toplemu primešamo moko, jajce, sol in noževo konico pecilnega praška. Na hitro vgnetemo testo. Razvaljamo ga 0.5 cm na debelo in razrežemo na kvadratke 5x5 cm. V vsak kvadratek zavijemo eno izkoščičeno češpljo. V češpljo damo pol žličke sladkorja. Testo pazljivo oblikujemo v cmok. Cmoke kuhamo v slanem kropu na majhnem ognju 10 minut. Kuhane cmoke damo na krožnik in jim dodamo na maslu prepražene drobtine.
BREZ PREDSODKOV o kmetijstvu in SKP
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.