KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

RABARBARINO PECIVO 30 min
Objavljeno 14.07.2016

Rabarbara je trajnica, bogata z antioksidanti ter zaradi vsebnosti kalcija, kalija in magnezija prava zakladnica zdravja. V kulinariki se uporabljajo le olupljena stebla, ki se jih trga spomladi in ponovno jeseni. Za pripravo rabarbarinega peciva potrebujemo zelo malo časa, okus pa je nepozaben!



Sestavine za 4 osebe:

  • 5 beljakov
  • 5 velikih žlic rjavega sladkorja
  • 5 rumenjakov
  • 5 žlic ostre ali polnozrnate moke
  • 15 dag rabarbarinih stebel
  • rjavi sladkor 


20160714134135_1.jpg

Iz beljakov stepemo sneg, mu dodamo 5 žlic sladkorja in med mešanjem še rumenjake. V maso s kuhalnico previdno vmešamo moko, da masa ostane rahla. Vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na testo naložimo olupljena in narezana rabarbarina stebla. Po vrhu potrosimo nekaj sladkorja. Damo v pečico in pečemo 15 minut pri 180 ˚C.

Kolač ohladimo, razrežemo na pravokotnike in postrežemo. 






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost