Pravijo, da je pira prava zakladnica zdravja. Bogata je z beljakovinami in ogljikovimi hidrati ter polna vitaminov B, A in E, mineralov, mangana, niacina, tiamina, bakra ter esencialnih aminokislin. Svinjsko ribico polnjeno s piro odlično pripravijo na Turistični kmetiji Firbas.
Priprava figove pogače vam bo povrnila energijo in vas spravila v dobro voljo. Fige so namreč polne encimov in vlaknin, ki na organizem delujejo pomirjevalno in izboljšajo razpoloženje. Zaradi visoke vsebnosti fruktoze so super malica, ki dvigne nivo energije. Ena figa in pregnali boste utrujenost, ena figova pogača in navdušili boste prijatelje.
Belokranjsko cvrtje so mesni hlebčki iz mletega svinjskega mesa, jajc, moke in začimb, pomočeni v testo za palačinke in ocvrti na olju. Izvirne jedi so se domislili kuharji po drugi svetovni vojni.
Tole je odlična jed, ki jo pripravimo s kislega zelja in ajdove ali ječmenove kaše. Recept zanjo so pripravili v Turistični kmetiji Gačnikov hram - Loče
Kislo zelje naj bo pogosto na jedilniku vseh, ki se zavedajo pomena kakovostne in naravne hrane za zagotavljanje zdravega življenja. Pomirja, blaži stres, izboljšuje koncentarcijo in možganske sposobnosti, krepi imunski sistem. Recept za segedin golaž so pripravili na Turistični kmetiji Pri Marku.
SKP - kakovost, varnost, blaginja, razvoj
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.