KGZS SKP - Recepti zima
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

TOPLA HRENOVA OMAKA

Nedeljskemu kosilu z govejo juho, kuhano govedino in praženim krompirjem, se odlično prileže topla hrenova omaka.



10 min veè
20130125152345_1.jpg




JABOLČNI ZAVITEK

Jabolko je živilo z majhno energijsko vrednostjo, bogato vsebnostjo topne prehranske vlaknine in obilico zaščitnih snovi, ki varujejo naše zdravje. Pečeno ali sušeno že stoletja kraljuje na zimskem jedilniku.



90 min veè
20130109151648_1.jpg




ZORENA GOVEDINA Z JABOLČNO OMAKO

Zorenje govedine je postopek mehčanja (žlahtnenja) mesa. Večje kose govejega mesa vakumiramo v vrečke in jih na hladnem zorimo določen čas. Meso lahko zorimo tudi v posodi, v katero položimo meso in ga zalijemo z oljem. Meso mora biti sveže in ne sme biti predhodno zamrznjeno. Zoreno meso lahko kasneje zamrznemo. Čas zorenja je odvisen od temperature hlajenja.  Pri 0 – 1˚C traja od 5 do 8 tednov ali več, pri temperaturi 4 – 5 ˚C pa 7 – 10 dni.



30 min veè
20130109140019_1.jpg




VIPAVSKI ŠTRUKLJI
Vipavski štruklji so vrsta štrukljev iz kvašenega testa s sladkim orehovim in skutnim nadevom. V Vipavski dolini veljajo za praznično jed. Nekoč so jih kuhali za večje praznike in ob večjih delih na kmetiji. Sedaj se pripravlja vipavske štruklje kot sladico skozi vse leto, ne glede na letni čas, praznike in kmečka opravila.


70 min veè
20120618224401_1.jpg




« | 1 | 2 | »

PAJEK
KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost