KGZS SKP - Kmetijstvo je zakon
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

ZIDANO ZELJE 45 min
Objavljeno 07.02.2013

Tole je odlična jed, ki jo pripravimo s kislega zelja in ajdove ali ječmenove kaše. Recept zanjo so pripravili v Turistični kmetiji Gačnikov hram - Loče



Sestavine:

  • 1,5 kg kislega zelja (ali repe),
  • 15 dag masti z ocvirki,
  • 1 debela čebula,
  • 60 do 70 dag mlete svinjine,
  • 50 dag kuhane ajdove kaše (lahko tudi ječmenova)
  • sol, poper, lovorjev list,
  • maščoba za pekač,
  • 0,5 l kisle smetane,
  • 3 jajca za preliv.


20130207152254_1.jpg

V posodo damo mast in na njej prepražimo sesekljano čebulo in dodamo kislo zelje. Malo zalijemo, da se zmehča, dodamo lovorov list ter po okusu sol in poper. V drugi posodi na maščobi prepražimo mleto meso, dodamo začimbe: sol, poper, lovorjev list, ščep majarona, timijan in zalijemo z vročo vodo. K dušenemu mesu dodamo kuhano ajdovo kašo in premešamo. Pekač namastimo, nanj naložimo plast zelja, nanjo plast kaše z mletim mesom in ponavljamo nalaganje plasti do vrha pekača. Na vrhu mora biti zelje. Zmešamo kislo smetano z jajci ter polijemo čez zelje. Pečemo v pečici na 170 0C, 30 minut. Pečeno jed razrežemo na kose in postavimo na tople krožnike. Poleg lahko ponudimo gobovo omako ali le kislo smetano.






PAJEK
KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost