Jabolko je živilo z majhno energijsko vrednostjo, bogato vsebnostjo topne prehranske vlaknine in obilico zaščitnih snovi, ki varujejo naše zdravje. Pečeno ali sušeno že stoletja kraljuje na zimskem jedilniku.
Sestavine:
30 dag moke,
2dcl mlačne vode,
sol,
1 jajce,
1kg naribanih jabolk,
sladkor,
cimet.
Iz moke, vode, jajca in soli zamesimo gladko testo, ga premažemo z oljem in pustimo počivat eno uro. Jabolka olupimo in naribamo. Testo razvaljamo, razvlečemo in namažemo z oljem ali maslom. Potresemo ga z naribanimi jabolki, enakomerno posipamo s cimetom in sladkorjem. Testo zvijemo, položimo na namazan pekač in pečemo 60 minut pri 180˚C. Zavitek bo še boljši, če ga med peko namažemo s smetano.
BREZ PREDSODKOV o kmetijstvu in SKP
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.