KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

ZORENA GOVEDINA Z JABOLČNO OMAKO 30 min
Objavljeno 09.01.2013

Zorenje govedine je postopek mehčanja (žlahtnenja) mesa. Večje kose govejega mesa vakumiramo v vrečke in jih na hladnem zorimo določen čas. Meso lahko zorimo tudi v posodi, v katero položimo meso in ga zalijemo z oljem. Meso mora biti sveže in ne sme biti predhodno zamrznjeno. Zoreno meso lahko kasneje zamrznemo. Čas zorenja je odvisen od temperature hlajenja.  Pri 0 – 1˚C traja od 5 do 8 tednov ali več, pri temperaturi 4 – 5 ˚C pa 7 – 10 dni.



 Sestavine:

  • Zoreni goveji zrezki,
  • maslo,
  • čebula,
  • sol,
  • jabolčni krhlji,
  • jabolčni sok,
  • cimet,
  • sladkor,
  • jabolčni kis.


20130109140019_1.jpg

Zorene zrezke govedine opečemo v ponvi na maslu. Preložimo jih v drugo ponev, v kateri smo prepražili narezano čebulo. Dušimo jih do mehkega. Zraven ponudimo jabolčno omako, ki jo pripravimo tako, da na malo masla in čebuli dušimo suhe ali sveže krhlje jabolk, zalijemo z jabolčnim sokom, odišavimo s cimetom, malo sladimo ter okisamo z jabolčnim kisom.






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost