Zorenje govedine je postopek mehčanja (žlahtnenja) mesa. Večje kose govejega mesa vakumiramo v vrečke in jih na hladnem zorimo določen čas. Meso lahko zorimo tudi v posodi, v katero položimo meso in ga zalijemo z oljem. Meso mora biti sveže in ne sme biti predhodno zamrznjeno. Zoreno meso lahko kasneje zamrznemo. Čas zorenja je odvisen od temperature hlajenja. Pri 0 – 1˚C traja od 5 do 8 tednov ali več, pri temperaturi 4 – 5 ˚C pa 7 – 10 dni.
Sestavine:
Zoreni goveji zrezki,
maslo,
čebula,
sol,
jabolčni krhlji,
jabolčni sok,
cimet,
sladkor,
jabolčni kis.
Zorene zrezke govedine opečemo v ponvi na maslu. Preložimo jih v drugo ponev, v kateri smo prepražili narezano čebulo. Dušimo jih do mehkega. Zraven ponudimo jabolčno omako, ki jo pripravimo tako, da na malo masla in čebuli dušimo suhe ali sveže krhlje jabolk, zalijemo z jabolčnim sokom, odišavimo s cimetom, malo sladimo ter okisamo z jabolčnim kisom.
BREZ PREDSODKOV o kmetijstvu in SKP
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.