Pravijo, da je pira prava zakladnica zdravja. Bogata je z beljakovinami in ogljikovimi hidrati ter polna vitaminov B, A in E, mineralov, mangana, niacina, tiamina, bakra ter esencialnih aminokislin. Svinjsko ribico polnjeno s piro odlično pripravijo na Turistični kmetiji Firbas.
Sestavine:
1 kg svinjske ribice,
10 dag pire,
1 jajce,
1 rdeč korenček,
grah,
začimbe za pečenko,
sol, kumina, česen, poper.
Priprava:
Svinjsko ribico nasolimo, naredimo z ostrim nožem zarezo v sredini ribice in napolnimo
z nadevom.
Nadev pripravimo tako, da skuhamo in odcedimo 10 dag pire, vmešamo jajce, kuhan in na koščke narezan korenček, kuhan grah, solimo in po okusu dodamo kumino, česen, sol, kumino in poper. Nadev natlačimo v zarezo.
Pečemo 45 minut v pečici na 180˚C. Postrežemo s krompirjem ali kakšno drugo prilogo.
BREZ PREDSODKOV o kmetijstvu in SKP
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.