KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

TOPLA HRENOVA OMAKA 10 min
Objavljeno 25.01.2013

Nedeljskemu kosilu z govejo juho, kuhano govedino in praženim krompirjem, se odlično prileže topla hrenova omaka.



Sestavine:

  • 2 žemlji,
  • 0,5 l mesne juhe,
  • 2 dag masla,
  • hren,
  • sol, poper,
  • kisla smetana,
  • ščep sladkorja,
  • limonin sok.

 

 



20130125152345_1.jpg

Postopek:

 

Na maslu svetlo prepražimo na koščke narezani žemlji, zalijemo z juho in razkuhamo. Zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo naribano hrenovo korenino ali hren iz kozarca, solimo in popramo. Omako izboljšamo z dodatkom kisle smetane, ščepom sladkorja in limoninim sokom. Ponudimo s kuhano govedino in praženim krompirjem.

 

 






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost