Nedeljskemu kosilu z govejo juho, kuhano govedino in praženim krompirjem, se odlično prileže topla hrenova omaka.
Sestavine:
2 žemlji,
0,5 l mesne juhe,
2 dag masla,
hren,
sol, poper,
kisla smetana,
ščep sladkorja,
limonin sok.
Postopek:
Na maslu svetlo prepražimo na koščke narezani žemlji, zalijemo z juho in razkuhamo. Zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo naribano hrenovo korenino ali hren iz kozarca, solimo in popramo. Omako izboljšamo z dodatkom kisle smetane, ščepom sladkorja in limoninim sokom. Ponudimo s kuhano govedino in praženim krompirjem.
BREZ PREDSODKOV o kmetijstvu in SKP
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.