KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

JABOLČNI ZAVITEK 90 min
Objavljeno 09.01.2013

Jabolko je živilo z majhno energijsko vrednostjo, bogato vsebnostjo topne prehranske vlaknine in obilico zaščitnih snovi, ki varujejo naše zdravje. Pečeno ali sušeno že stoletja kraljuje na zimskem jedilniku.



 Sestavine:

  • 30 dag  moke,
  • 2dcl mlačne vode,
  • sol,
  • 1 jajce,
  • 1kg naribanih jabolk,
  • sladkor,
  • cimet.


20130109151648_1.jpg

Iz moke, vode, jajca in soli zamesimo gladko testo, ga premažemo z oljem in pustimo počivat eno uro. Jabolka olupimo in naribamo. Testo razvaljamo, razvlečemo in namažemo z oljem ali maslom.  Potresemo ga z naribanimi  jabolki, enakomerno posipamo s cimetom in sladkorjem. Testo zvijemo, položimo na namazan pekač in pečemo 60 minut pri 180˚C. Zavitek bo še boljši, če ga med peko namažemo s smetano.






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost