KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

PAJTIČKE 60 min
Objavljeno 18.06.2012

Pajtičke so okusni slani pečeni zvitki iz kvašenega testa. Nadevani so s prepraženo čebulo, drobtinami, mletimi orehi in začimbami. Ponudimo jih lahko kot prigrizek ali prilogo k zelenjavnim mineštram. V prazničnih dneh nadomeščajo drugo pecivo.

Sestavine za testo:
1 kg bele moke
5 dag kvasa
5 dl mlačne vode
1 dl olja

Sestavine za nadev:
5 žlic olja ali surovega masla
2 nasekljani čebuli
30 dag mletih orehov
1 dl mleka
1 žlička soli
malo mletega popra


20120618224706_1.jpg

Iz sestavin zamesimo testo, ki ga pustimo vzhajati. Med tem pripravimo nadev. Zmletim orehom dodamo sol, malo popra in jih dobro premešamo. Na olju ali na maslu lepo zarumenimo nasekljani čebuli, dodamo polovico z vročim mlekom prelitih orehov in dobro premešamo. Vzhajano testo razvaljamo v pravokotno obliko poljubne debeline, namažemo z nadevom, potresemo s preostalimi suhimi orehi in tesno zvijemo. Zvitek narežemo na 2 cm debele rezine in jih vodoravno polagamo v pomaščen pekač. Pustimo malo vzhajati in pečemo približno pol ure pri temperaturi 160 – 170 °C.




KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost