Pomlad je čas jagod in okusnih jagodnih sladic. Okusno jagodno strjenko odlikuje enostavna priprava, privlačen videz in slasten okus. Recept so pripravili na Turistični kmetiji Gačnikov hram z Draže vasi.
Sestavine:
5 dl jogurta,
5 dl stepene smetane,
6 do 8 lističev želatine,
12 do 15 dag sladkorja,
vrečka vaniljevega sladkorja,
40 dag na koščke narezanih jagod.
K jogurtu primešamo namočeno, ožeto in nad paro raztopljeno želatino. Dodamo stepeno sladko smetano, med katero smo vtepli sladkor in vaniljev sladkor. Vse skupaj narahlo premešamo. Dodamo jagode. Kremo damo v tanke, z oljem namazane modele za puding ali v pecljate kozarce. V hladilniku naj se hladi vsaj 2 uri, da se dobro strdi. Strnjenko previdno zvrnemo na krožnike in jo ponudimo s poljubnim sadnim prelivom.
BREZ PREDSODKOV o kmetijstvu in SKP
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.