Priprava figove pogače vam bo povrnila energijo in vas spravila v dobro voljo. Fige so namreč polne encimov in vlaknin, ki na organizem delujejo pomirjevalno in izboljšajo razpoloženje. Zaradi visoke vsebnosti fruktoze so super malica, ki dvigne nivo energije. Ena figa in pregnali boste utrujenost, ena figova pogača in navdušili boste prijatelje.
Sestavine:
0,5 kg koruzne moke,
0,5 kg pšenične moke,
2,5 dag kvasa,
10 - 15 dag suhih fig,
mleko.
Priprava:
Fige zrežemo in za en dan namočimo v vino. V posodo stresemo koruzno moko in prelijemo s toplim mlekom. Ko se mleko popolnoma ohladi, po vrhu potresemo pol kilograma pšenične moke in prilijemo z vzhajanim kvasom. V maso vgnetemo namočene fige. Testo damo v pekač, ki ga spodaj obložimo z ohrovtovimi listi. Pečemo 60 minut pri 200˚C
BREZ PREDSODKOV o kmetijstvu in SKP
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.