KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

BELOKRANJSKO CVRTJE 20 min
Objavljeno 12.02.2013

Belokranjsko cvrtje so mesni hlebčki iz mletega svinjskega mesa, jajc, moke in začimb, pomočeni v testo za palačinke in ocvrti na olju. Izvirne jedi so se domislili kuharji po drugi svetovni vojni.



Sestavine:

mešano mleto meso

moka

sol

poper

česen

testo za palačinke

maščoba za cvrtje



20130212124634_1.jpg

Poljubno mešano mleto meso (lahko tudi ovčetina) posolimo, dodamo poper, česen in naredimo kroglice, ki jih nato sploščimo. Naredimo testo, kot za palačinke, le da prej odstranimo beljake, iz katerih stepemo trd sneg. Sneg previdno pomešamo med testo in v tako pripravljeno maso pomakamo mesne ploščke, ki jih na obeh straneh počasi ocvremo na vroči maščobi. Cvrtje lahko ponudimo toplo ali hladno.






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost