KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
RECEPTI POMLAD
RECEPTI POLETJE
RECEPTI JESEN
RECEPTI ZIMA
VSI RECEPTI

ZIDANO ZELJE 45 min
Objavljeno 07.02.2013

Tole je odlična jed, ki jo pripravimo s kislega zelja in ajdove ali ječmenove kaše. Recept zanjo so pripravili v Turistični kmetiji Gačnikov hram - Loče



Sestavine:

  • 1,5 kg kislega zelja (ali repe),
  • 15 dag masti z ocvirki,
  • 1 debela čebula,
  • 60 do 70 dag mlete svinjine,
  • 50 dag kuhane ajdove kaše (lahko tudi ječmenova)
  • sol, poper, lovorjev list,
  • maščoba za pekač,
  • 0,5 l kisle smetane,
  • 3 jajca za preliv.


20130207152254_1.jpg

V posodo damo mast in na njej prepražimo sesekljano čebulo in dodamo kislo zelje. Malo zalijemo, da se zmehča, dodamo lovorov list ter po okusu sol in poper. V drugi posodi na maščobi prepražimo mleto meso, dodamo začimbe: sol, poper, lovorjev list, ščep majarona, timijan in zalijemo z vročo vodo. K dušenemu mesu dodamo kuhano ajdovo kašo in premešamo. Pekač namastimo, nanj naložimo plast zelja, nanjo plast kaše z mletim mesom in ponavljamo nalaganje plasti do vrha pekača. Na vrhu mora biti zelje. Zmešamo kislo smetano z jajci ter polijemo čez zelje. Pečemo v pečici na 170 0C, 30 minut. Pečeno jed razrežemo na kose in postavimo na tople krožnike. Poleg lahko ponudimo gobovo omako ali le kislo smetano.






KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost