KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
O PROJEKTU
PRIREDITVE
- Dogodki namenjeni mestni populaciji
GRADIVA
MUKEC

Dogodki namenjeni mestni populaciji
Delavnice za otroke v vrtcih in osnovnih šolah


Delavnice Na kmetiji razblinjajo predsodke o tem, da hrana raste v trgovinah. Na kmetiji se veliko dogaja, kaj se bo dogajalo na delavnicah v vrtcih in šolah, bodo z vrtenjem kolesa sreče določili otroci. In na koncu postali SKP detektivi na kmetiji. Če želite, da delavnico izvedemo na vaši šoli. Za več informacij kliknite TUKAJ.

(USTVARJALCI PROJEKTA)


Noč raziskovalcev


Zgodba o Evropi in njenem kmetijstvu je osupljiva znanstvena pustolovščina! Kaj vse pa lahko raziskovalec o kmetijstvu izve v eni sami noči? Morda zgodbo o črni ovci, ki daje belo mleko, ali kaj imajo skupnega – ovca, znanost in skupna kmetijska politika...

Pridružite se nam na Novem trgu v Ljubljani, 25. septembra 2015, med 16. in 22. uro. Pridite na Noč raziskovalcev, bodite del nepozabnega doživetja, ki poteka na več kot 850 lokacijah, v več kot 200 evropskih mestih in v 25 državah hkrati!

Več na povezavi: http://www.zaznanost.si/


Tradicionalni slovenski zajtrk

Zakaj je pomembna lokalna samooskrba in domača pridelava? Razkrivanju pomena uživanja lokalne hrane je namenjen vseslovenski dogodek Tradicionalni slovenski zajtrk. Izvaja se z namenom izboljšati zavedanja o namenu in razlogih za spodbujanje oskrbe s hrano iz naše bližine, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbuditi aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v naši bližini. Poudarja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k uživanju sezonske in lokalne hrane. Poteka vsako leto tretji petek v novembru.

Pridružite se nam v petek, 20. novembra 2015.

Več na povezavi: http://tradicionalni-zajtrk.si/


Podeželje v mestu

Obisk Podeželja v mestu je prava priložnost za vse, ki cenite pridelke in izdelke slovenskih kmetij. Prireditev za tiste, ki radi posegate po tradicionalnih dobrotah pridelanih v skladu z visokimi standardi skupne kmetijske politike. Imenitno srečanje za vse ljubitelje kmetij in podeželske kulinarike.


Sejem Narava-Zdravje

Sejem Narava-Zdravje predstavlja zdrav življenjski slog. Zagotovo je uživanje lokalno pridelane hrane, ki zagotavlja visoko kakovost nekaj, kar sodi poleg. Na razstavnem prostoru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije bo potekala predstavitev in promocija kmetijstva in skupne kmetijske politike. Predstavljen bo njen prispevek do okolju prijaznega kmetovanja in čistega okolja s kmetijsko okoljskimi ukrepi v povezavi s kakovostjo in varnostjo hrane.

Vabljeni med 8. in 10. novembrom 2015 na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani.

 

KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost