KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
O PROJEKTU
PRIREDITVE
- Dogodki namenjeni mestni in podeželski populaciji
GRADIVA
MUKEC

Dogodki namenjeni mestni in podeželski populaciji
Dan Evrope

Na Dan Evrope, ki ga vsako leto praznujemo 9. maja, obeležujemo obletnico zgodovinskega pomena Schumanove deklaracije: leta 1950 predlagana nova oblika političnega sodelovanja v Evropi in začetek povezovanja držav v Evropsko unijo. Institucije EU vsako leto pripravijo dan odprtih vrat.

Dobrote slovenskih kmetij

Znak Dobrote slovenskih kmetij katerekoli barve zagotavlja kakovostna živila z znanim poreklom, iz lokalno pridelanih surovin, predelana pretežno na tradicionalen način hrano. Zagotavlja domače! V minoritskem samostanu na Ptuju, tretji vikend v maju, poteka štiridnevna prireditev, ki vključuje razstavo dobrot, ki so prejele zlato, srebrno in bronasto priznanje, aktualne strokovne posvete in predavanja, bogato sejemsko dogajanje s ponudbo številnih dobrot, raznovrstni kulturni in zabavni program, predstavitve in seveda: podelitve priznanj. Te so potrditev pravega pristopa kmetijam ter informacija porabnikom, kje se lahko oskrbijo z res domačo, večinoma na tradicionalen in pod strogimi evropskimi pravili pridelano in predelano hrano.

Pridite na 27. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij, 19. – 22. maja 2016, v Minoritskem samostanu na Ptuju!

Več na povezavi: http://www.dobroteslovenskihkmetij.si

Dan matere Zemlje

Desetega decembra po svetu potekajo številni dogodki ob dnevu matere Zemlje - Terra madre day. Ta je posvečen lokalno pridelani hrani in druženju članov omizij Slow Food ter širjenju Slow Food načina življenja. Gre za gibanje, ki se trudi za ohranjanje osnovnih pridelkov. Način življenja, ki podpira lokalno pridelavo hrane, ohranjanje biološke raznovrstnosti, zaščito izumirajočih avtohtonih pasem živali in sort rastlin, zaščito tradicionalnih proizvodov in jedi ter nenazadnje, povezovanje med pridelavo in gastronomijo.

Zaključni dogodek projekta

Junij 2016. 

KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost