KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček
O PROJEKTU
PRIREDITVE
- Dogodki namenjeni mestni populaciji
GRADIVA
MUKEC

Delavnice za otroke v vrtcih in osnovnih šolah


Delavnica za otroke: Hrana ne raste v trgovini

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije smo za otroke med četrtim in osmim letom starosti pripravili simpatično brezplačno delavnico z naslovom Hrana ne raste v trgovini. Veseli bomo, če nas povabite v vaš vrtec ali šolo, skupaj bomo pričarali vzdušje na kmetiji in spoznali, kaj se na njej dogaja.

Na delavnici, ki traja 45 - 60 minut, skozi pogovor, igro in opazovanjem otroci spoznajo življenje na kmetiji - kdo na njej prebiva in kaj vse jo sestavlja. Spoznajo, kako rastejo različni pridelki in kako jih uporabimo. Na kmetiji prebivajo tudi živali, te so še posebej zanimive. Raziščejo, od kod prihajajo živila, ki jih lahko kupijo v trgovini. Izvejo, zakaj je kmetijstvo pomembno za ohranjanje podeželja in spoznajo vlogo kmetov pri ohranjanju okolja ter okolju in živalim prijaznega načina kmetovanja.

Tem je veliko, zato nam pomaga vrtiljak znanja, ki se zavrti in določi o čem se bomo pogovarjali. Vrtiljak znanja na koncu preveri kaj so se otroci naučili. Vsak otrok ga zavrti in dobi vprašanje. Pravilen odgovor mu prinese detektivsko priponko in postane pravi SKP detektiv na kmetiji. Prav tako prejme zgibanko in pobarvanko Na kmetiji, ki jih lahko odnese domov. Celotna skupina otrok prejme še posebno darilo.
 

KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost