KGZS SKP - Kmetijstvo je zakon
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

ZIDANO ZELJE

Tole je odlična jed, ki jo pripravimo s kislega zelja in ajdove ali ječmenove kaše. Recept zanjo so pripravili v Turistični kmetiji Gačnikov hram - Loče



45 min veè
20130207152254_1.jpg




SEGEDIN GOLAŽ

Kislo zelje naj bo pogosto na jedilniku vseh, ki se zavedajo pomena kakovostne in naravne hrane za zagotavljanje zdravega življenja. Pomirja, blaži stres, izboljšuje koncentarcijo in možganske sposobnosti, krepi imunski sistem. Recept za segedin golaž so pripravili na Turistični kmetiji Pri Marku.



60 min veè
20130206103604_1.jpg




TOPLA HRENOVA OMAKA

Nedeljskemu kosilu z govejo juho, kuhano govedino in praženim krompirjem, se odlično prileže topla hrenova omaka.



10 min veè
20130125152345_1.jpg




JABOLČNI ZAVITEK

Jabolko je živilo z majhno energijsko vrednostjo, bogato vsebnostjo topne prehranske vlaknine in obilico zaščitnih snovi, ki varujejo naše zdravje. Pečeno ali sušeno že stoletja kraljuje na zimskem jedilniku.



90 min veè
20130109151648_1.jpg




ZORENA GOVEDINA Z JABOLČNO OMAKO

Zorenje govedine je postopek mehčanja (žlahtnenja) mesa. Večje kose govejega mesa vakumiramo v vrečke in jih na hladnem zorimo določen čas. Meso lahko zorimo tudi v posodi, v katero položimo meso in ga zalijemo z oljem. Meso mora biti sveže in ne sme biti predhodno zamrznjeno. Zoreno meso lahko kasneje zamrznemo. Čas zorenja je odvisen od temperature hlajenja.  Pri 0 – 1˚C traja od 5 do 8 tednov ali več, pri temperaturi 4 – 5 ˚C pa 7 – 10 dni.



30 min veè
20130109140019_1.jpg




« | 1 | 2 | 3 | 4 | »

PAJEK
KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost