Tole je odlična jed, ki jo pripravimo s kislega zelja in ajdove ali ječmenove kaše. Recept zanjo so pripravili v Turistični kmetiji Gačnikov hram - Loče
Kislo zelje naj bo pogosto na jedilniku vseh, ki se zavedajo pomena kakovostne in naravne hrane za zagotavljanje zdravega življenja. Pomirja, blaži stres, izboljšuje koncentarcijo in možganske sposobnosti, krepi imunski sistem. Recept za segedin golaž so pripravili na Turistični kmetiji Pri Marku.
Jabolko je živilo z majhno energijsko vrednostjo, bogato vsebnostjo topne prehranske vlaknine in obilico zaščitnih snovi, ki varujejo naše zdravje. Pečeno ali sušeno že stoletja kraljuje na zimskem jedilniku.
Zorenje govedine je postopek mehčanja (žlahtnenja) mesa. Večje kose govejega mesa vakumiramo v vrečke in jih na hladnem zorimo določen čas. Meso lahko zorimo tudi v posodi, v katero položimo meso in ga zalijemo z oljem. Meso mora biti sveže in ne sme biti predhodno zamrznjeno. Zoreno meso lahko kasneje zamrznemo. Čas zorenja je odvisen od temperature hlajenja. Pri 0 – 1˚C traja od 5 do 8 tednov ali več, pri temperaturi 4 – 5 ˚C pa 7 – 10 dni.
SKP - kakovost, varnost, blaginja, razvoj
Projekt sofinancira Evropska unija, Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Za vsebino te strani odgovarja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.
Vsebina te spletne strani ne odraža nujno stališča ali mnenja Evropske komisije.