KGZS SKP - Kmetijstvo je zakon
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

PEČEN PRŠUT Z BELO POLENTO NA RUKOLI 45 min
Objavljeno 18.06.2012

Bela polenta iz bele koruzne moke je značilna za Brda. Nekoč je veljala bela koruzna moka za boljšo, bolj fino. Popečen pršut so nekoč jedli za zajtrk ali večerjo. Ker je jed močna, so jo pripravljali tudi za delavce, ki so v vinogradu opravljali težka fizična dela, ali za kosce.

Sestavine za polente:
3 dcl bele koruzne moke
1 l vode
ščepec soli

Sestavine za pečen pršut:
3 rezine pršuta
0,5 dcl rdečega vina
0,02 dcl vinskega kisa
0,02 dcl vode
1 pest rukule
maslo


20120618205011_1.jpg

V kotličku zavremo vodo, jo solimo in umešamo koruzno moko. Polento kuhamo pol ure. Prevrnemo jo na lesen pokrov ter razrežemo z nitko na enake koščke. V ponvi stopimo maslo ter na hitro popečemo rezine pršuta. Prilijemo rdeče vino, kis ter malo vode. Na krožnik postavimo rukulo, zraven polento ter čez polijemo popečen pršut. Jed jemo še toplo.




PAJEK
KGZS
O projektu Prireditve Razstave Seminar Mukec
O SKP Financiranje Razpisi Prihodnost Zgodovina Publikacije Zanimive povezave
Razvoj Tradicija Okolje Solidarnost Varnost Kakovost Odličnost Pestrost