KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Vabljeni na jesensko Podeželje v mestu Ljubljana
Kaj imajo skupnega Alenka Gotar, filcanje in čebula? Pridite v soboto, 1. septembra na Pogačarjev trg na dogodek, ki povezuje podeželje z mestom in obratno.

Avtor novice: Tatjana Vrbošek
24.08.2018

»Dogodki Podeželje v mestu so namenjeni promociji kmetijstva ter zbliževanju podeželja z mestom in obratno. Na njih se dogaja marsikaj zanimivega, poučnega, okusnega in prijetnega. Še posebej, kadar sta vreme in vzdušje ravno prava.«

 

Podeželje v mestu Ljubljana bo ponovno zaživelo 1. septembra. Na Pogačarjevem trgu se bo prodajalo in kupovalo, pelo in klepetalo. S ponudbo svojih pridelkov in izdelkov bo med 8. in 14. uro potekala predstavitev 45  kmetij s pestro ponudbo mesnih in krušnih izdelkov, olj, vin, sokov in zelenjave, med njimi tudi člani Gočlove kmetije s ponudbo Ptujskega lüka, avtohtono sorto čebule, ki je na trgu Evropske unije zaščitena z geografsko označbo.

 

Potekala bo predstavitev pastirskega življenja in kmetijstva na Solčavskem, ki jo bo pripravil Center Rinka. Pod vodstvom Alenke Gotar bodo prepevale članice ženskega pevskega zbora Trzinke. Dogodek bo obogaten s poučnimi delavnicami filcanja in izdelovanja pastirskih piščali, z namenom spremeniti navade kupovanja z uporabo plastične embalaže za enkratno uporabo pa tudi delavnica kvačkanja okolju prijaznih nakupovalnih mrežic.

 

 

Pripeljite tudi najmlajše in jim predstavite pridelovalce slovenske hrane ter ne spreglejte stojnice Čebelarske zveze Slovenije s široko paleto različnih vrst slovenskega medu z znaki evropske kakovosti.

 

Vabljeni ljubitelji slovenskega podeželja in podeželske kulinarike na klepet s pridelovalci hrane in utrip življenja na podeželju. Tokrat v barvah in okusih jeseni. Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

 

Zgodba septembrskega Podeželja v mestu nastaja v sodelovanju Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Ljubljanskih parkirišč in tržnic ter Zavoda za turizem in trajnostni razvoj Solčavskega.KGZS