KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt




Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP tudi na sejmu Narava zdravje
Na Gospodarskem razstavišču se je danes začel že 46. sejem Narava - zdravje. Prireditev se v zadnjih letih predstavlja javnosti kot sejem za zdrav življenjski slog.

Avtor novice: Tatjana Vrbošek
08.11.2015

K pestrosti sejma je prispevala tudi Kmetijsko gopzdarska zbornica Slovenije (KGZS). Na njenem rastavnem se  je predstavilo 17 kmetij, sama KGZS pa je promovirala pomen skupne kmetijske politike v sklopu projekta Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP.

 

Aktualne vsebine, ki so jih ponujali posamični sklopi – Prehrana, Zdravje, Naravna kozmetika, Gibanje, Wellness in Zeleno sobivanje – privabijo vsako leto več obiskovalcev. Največ zanimanja pa namenijo sklopu Prehrana.

 

Sejem je ponudil izdelke in storitve, ki jih je bilo mogoče kupiti po sejemskih cenah, in so s svojimi vsebinami nagovarjali vse generacije. Še zlasti z zelo bogatim in dinamičnim spremljevalnim programom, kjer je bilo mogoče izbirati med več kot stotimi različnimi predavanji, delavnicami, degustacijami, okroglimi mizami idr.

 


Tudi letos so sejmu pod ugodnejšimi pogoji sodelovali tudi člani KGZS. Pri njih je bil dan poseben poudarek na okolju prijaznemu kmetovanju in drugačnemu načinu življenja, imenovanem »slow food«, ki ima pri nas povsem napačen pomen. V bistvu gre za preprosto in ustvarjalno druženje ob kakovostni hrani po načelih: dobro, čisto in pošteno. Da je to možno, je bilo predstavljeno na razstavnem prostoru KGZS. Fotoutrinki s sejma so na voljo tukaj

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V sklkopu sejemskega dogajanja je KGZS organizirala tudi predavanje dr. Janka Rodeta Kulinarični tradiciji Evrope. Na predavanju, ki se ga je udeležilo okrog 30 ljudi, so slušatelji izvedeli, kako se raznolikost evropskih pokrajin zrcali v lokalnih jedeh in o vlogi nekaterih dišavnih zelišč v tradicionalnih kuhinjah. Fotografije s predavanja si poglejte v galeriji







KGZS