Slow Food International v okviru mednarodnega gibanja podpira projekte lokalne pridelave hrane, ki so povezani z ohranjanjem biološke raznovrstnosti, majhnimi lokalnimi projekti pridelave hrane, zaščito izumirajočih avtohtonih pasem živali in sort rastlin, ter zaščito tradicionalnih proizvodov in jedi ter povezovanju med pridelavo in gastronomijo.
Projekti Slow Food trenutno potekajo v vseh evropskih državah in tudi globalno v Afriki, Južni Ameriki na Japonskem, Kitajskem …
V želji, da bi Slovenija izkoristila svoje potenciale na področju pridelave hrane in se vključevala tudi v mednarodne projekte, ki prinašajo večjo prepoznavnost slovenskih pridelkov, pasem živali in tradicionalne kulinarike, s Slovenijo prihaja Veronika Sadlonova.
Vabljeni v soboto, 17. maja na 25. razstavo Dobrote slovenskih kmetij, kjer bo ob 11.00 potekalo srečanje z Veroniko Sadlonovo (predstavnico Slow food international), ki ga bo vodila Barbara Zrimšek.
Gre za dve vrsti znakov:
Slow Food Presidia
Slow Food Ark of Taste
|