KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Vabljeni na posvet Reforma Skupne kmetijske politike do 2020


26.10.2012

V petek, 9. novembra, v Krškem z EU komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja Dacianom Ciolişom

 

Zaključuje se sprejemanje zakonodajnih predlogov, ki bodo postavili pravne okvire za izvedbo skupne kmetijske politike (SKP) do leta 2020. V novembru ciprsko predsedstvo Sveta EU načrtuje sprejem skupnega stališča Sveta EU do posameznih zakonodajnih predlogov, prav tako v novembru se bo Evropski parlament opredelil do predlaganih vsebin zakonodajnih predlogov.

 

Obenem bo potrebno sprejeti nekatere odločitve glede izvedbe zakonodajnih predlogov SKP v Sloveniji. Zato Ministrstvo za kmetijstvo in okolje vabi na posvet Reforma Skupne kmetijske politike do leta 2020, ki bo potekal v Kulturnem domu v Krškem, Trg Matije Gubca 2, Krško.  V petek, 9. novembra 2012, s pričetkom ob 10.00.

 

Na posvetu bo Slovenija svoje usmeritve predstavila evropskemu komisarju za kmetijstvo in razvoj podeželja Dacianu Ciolişu. Na posvetu bo s svojimi stališči in vprašanji sodelovali tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič in predstavniki ostalih nevladnih organizacij s področja kmetijstva in razvoja podeželja.

 

Program:

09.30 Prihod udeležencev in registracija

10.00 Začetek posveta

 

Nagovori

  • Franc Bogovič, minister za kmetijstvo in okolje RS
  • Mag. Dejan Židan, predsednik odbora Državnega zbora RS za kmetijstvo, gozdarstvo, prehrano in okolje
  • Dacian Cioloş, evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja

11.00 Predstavitev učinkov reforme SKP na slovensko kmetijstvo

  • Dr. Miroslav Rednak, Kmetijski inštitut Slovenije 

11.00 Okrogla miza s predstavniki nevladnih organizacij

  • Vabljeni predstavniki nevladnih organizacij s področja kmetijstva in razvoja podeželja. Sodeluje predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič

12.40 Zaključki konference

 

Zaradi lažje organizacije organizatorji dogodka prosijo, da svojo udeležbo potrdite na naslov SKP2020@gov.si, do petka, 2. novembra 2012.

 

Lepo vabljeni!

 

Vsebina noviceKGZS