KGZS SKP - Skupna kmetijska politika
Skupna kmetijska politika
Domov Kontakt



Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček



SVINJSKA RIBICA POLNJENA S PIRO 60 min
Objavljeno 11.02.2014

Pravijo, da je pira prava zakladnica zdravja. Bogata je z beljakovinami in ogljikovimi hidrati ter polna vitaminov B, A in E, mineralov, mangana, niacina, tiamina, bakra ter esencialnih aminokislin. Svinjsko ribico polnjeno s piro odlično pripravijo na Turistični kmetiji Firbas.



Sestavine:

  • 1 kg svinjske ribice,
  • 10 dag pire,
  • 1 jajce,
  • 1 rdeč korenček,
  • grah,
  • začimbe za pečenko,
  • sol, kumina, česen, poper.

 



20140211135140_1.jpg

Priprava:

 

Svinjsko ribico nasolimo, naredimo z ostrim nožem zarezo v sredini ribice in napolnimo

z nadevom.

 

Nadev pripravimo tako, da skuhamo in odcedimo 10 dag pire, vmešamo jajce, kuhan in na koščke narezan korenček, kuhan grah, solimo in po okusu dodamo kumino, česen, sol, kumino in poper. Nadev natlačimo v zarezo.  

 

Pečemo 45 minut v pečici na 180˚C. Postrežemo s krompirjem ali kakšno drugo prilogo.






PAJEK
KGZS
Zeleni apartma Modri apartma Rdeči apartma
Kdo smo Kje smo
Na kmetiji V okolici