KGZS SKP - Skupna kmetijska politika
Skupna kmetijska politika
Domov Kontakt



Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček



FRTALJA Z ZELIŠČI 20 min
Objavljeno 18.06.2012

Frtalja je okusna jajčna omleta, narejena iz svežih sezonskih zelišč, moke in jajc. Značilna je za Goriška Brda, izvorno prihaja iz Italije. Je aromatična, nežna, sočna in okusna. Primerna je za vse priložnosti. Za frtaljo so osnovne tri sestavine: melisa (srčno zelje), komarček (koromač) in materina drobtinica (maderjalca). Končna izbira zelišč je prepuščena kuharju. Pozimi jo lahko naredimo tudi s klobaso ali pršutom.

Sestavine:
2 jajci
3 žlice moka
pest zelišč : koromač, srčno zelje, beli vratič, rman, drobnjak, salvija itd.
sol po okusu
2 dcl mleko
olje


20120618223059_1.jpg

Jajca, moko in mleko stepemo ter primešamo sesekljana zelišča. Tako pripravljeno maso vlijemo v ponev na vroče olje (1 cm debelo) in počasi cvremo na obeh straneh. Postrežemo vročo, skupaj s svežo sezonsko solato.




PAJEK
KGZS
Zeleni apartma Modri apartma Rdeči apartma
Kdo smo Kje smo
Na kmetiji V okolici