KGZS SKP - Skupna kmetijska politika
Skupna kmetijska politika
Domov Kontakt



Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček



ČOMPE S SKUTO 40 min
Objavljeno 18.06.2012

Čompe s skuto je značilna regionalna jed doline Soče. Izraz »čompe« je narečno poimenovanje za krompir. Jed je zelo razširjena, saj so zaradi težkih življenjskih razmer nekoč v tej gorski dolini pridelali le krompir, sir in skuto. Najpogosteje so jo pripravljali za večerjo, ko je bila zbrana vsa družina. Tudi danes velja za okusno in sočno jed.

Sestavine:
1kg drobnega krompirja
sol
20 dag albuminske slane skute


20120618224550_1.jpg

Neolupljen krompir dobro operemo in ga malo zarežemo. Če je krompir debelejši, ga lahko prerežemo na pol. Skuhamo ga v slani vodi. Odcejenega še vročega postrežemo v skledi. Zraven ponudimo slano albuminsko skuto.




PAJEK
KGZS
Zeleni apartma Modri apartma Rdeči apartma
Kdo smo Kje smo
Na kmetiji V okolici