KGZS SKP - Skupna kmetijska politika
Skupna kmetijska politika
Domov Kontakt



Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček



RABARBARINO PECIVO 30 min
Objavljeno 14.07.2016

Rabarbara je trajnica, bogata z antioksidanti ter zaradi vsebnosti kalcija, kalija in magnezija prava zakladnica zdravja. V kulinariki se uporabljajo le olupljena stebla, ki se jih trga spomladi in ponovno jeseni. Za pripravo rabarbarinega peciva potrebujemo zelo malo časa, okus pa je nepozaben!



Sestavine za 4 osebe:

  • 5 beljakov
  • 5 velikih žlic rjavega sladkorja
  • 5 rumenjakov
  • 5 žlic ostre ali polnozrnate moke
  • 15 dag rabarbarinih stebel
  • rjavi sladkor 


20160714134135_1.jpg

Iz beljakov stepemo sneg, mu dodamo 5 žlic sladkorja in med mešanjem še rumenjake. V maso s kuhalnico previdno vmešamo moko, da masa ostane rahla. Vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na testo naložimo olupljena in narezana rabarbarina stebla. Po vrhu potrosimo nekaj sladkorja. Damo v pečico in pečemo 15 minut pri 180 ˚C.

Kolač ohladimo, razrežemo na pravokotnike in postrežemo. 






PAJEK
KGZS
Zeleni apartma Modri apartma Rdeči apartma
Kdo smo Kje smo
Na kmetiji V okolici