KGZS SKP - Skupna kmetijska politika
Skupna kmetijska politika
Domov Kontakt



Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček



ČEŠPLJEVI CMOKI min
Objavljeno 23.09.2013

Češpljevi cmoki, sveže narejeni s krompirjevega testa in domačih češpelj, vedno navdušijo. Lahko jih ponudimo kot samostojno jed ali posladek. Odlične pripravijo na Turistični kmetiji pri Marku.



Sestavine:

·         50 dag krompirja,

·         15-18 dag moke (pol ostre, pol mehke),

·         1 jajce,

·         sol,

·         pecilni prašek,

·         20 češpelj,

·         10 žličk sladkorja,

·         3 dag masla,

·         5 dag drobtin.
 

 

 



20130923154806_1.jpg

Priprava:

Krompir skuhamo,olupimo in pretlačimo. Še toplemu primešamo moko, jajce, sol in noževo konico pecilnega praška. Na hitro vgnetemo testo. Razvaljamo ga 0.5 cm na debelo in razrežemo na kvadratke 5x5 cm. V vsak kvadratek zavijemo eno izkoščičeno češpljo. V češpljo damo pol žličke sladkorja. Testo pazljivo oblikujemo v cmok. Cmoke kuhamo v slanem kropu na majhnem ognju 10 minut. Kuhane cmoke damo na krožnik in jim dodamo na maslu prepražene drobtine.

Dober tek!






PAJEK
KGZS
Zeleni apartma Modri apartma Rdeči apartma
Kdo smo Kje smo
Na kmetiji V okolici