Detektivi na kmetiji iz 3. b in iz 2.a so ugotovili, da je kmetijstvo izrednega pomena, Pogovarjali so se o pomenu kmeta in njegovega dela. Ugotavljali so tudi zakaj je lokalno pridelana hrana najbolj primerna za uživanje. Med detektive so sprejeli tudi obe učiteljici, ki sta uspešno odgovorili na zahtevni vprašanji.
Na koncu so razrešili uganko in ugotovili, da hrana raste na kmetiji, da je v vsak kmetijski pridelek vloženo veliko truda in da je vreden spoštovanja. Pogovor je potekal tudi o lastnostih detektivskega dela, kar pomeni, da dobri detektivi poslušajo druge, ker se tako lahko naučijo veliko stvari.
Umetnost vsakega detektiva pa je, da iz naučenega izlušči najboljše. Da pa detektivi lahko poglobijo svoje znanje pa je potrebno tudi, da se pridno učijo in veliko berejo.
Učenci so po obisku detektivske ekipe napisali in narisali nekaj utrinkov, ki so se jim vtisnili v spomin.
Nekaj risb in spisov učenk in učencev 3. b je v priponkah, fotografije pa si lahko ogledate tukaj (3.b) in tukaj (2.a)
|