KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Vabljeni na Podeželje v mestu Maribor
V soboto, 8. oktobra, v Mariboru, na Lentu, pred Hišo Stare trte

Avtor novice: KGZS
06.10.2016

 

»Dogodki Podeželje v mestu so namenjeni promociji kmetijstva in zbliževanju podeželja z mestom in obratno. Na njih se dogaja še marsikaj zanimivega, poučnega, okusnega in prijetnega. Še posebej, kadar sta vreme in vzdušje ravno prava.«

 

V soboto, 8. oktobra 2016, lepo vabljeni na Podeželje v mestu Maribor, ki poteka v sklopu festivala Stara trta. Na Lentu pred Hišo Stare trte se bo prodajalo in kupovala, plesalo, pelo in klepetalo. S ponudbo pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja se bo od 9.00 do 14.00 predstavljalo 20 kmetij.

 

Dogodek bo obogaten s poučnimi delavnicami in kulturnim programom, ki se prične ob 10.00. Mojstri kuhanja v kotličih, priznani pohorski in mariborski gostinci ter ljubitelji kulinarike iz različnih koncev Slovenije bodo pripravljali jedi v kotlih.

 

Ob 11.00 ne zamudite splavarskega krsta, kjer splavarji na splavu krstijo mladega splavarja hkrati pa poteka odlična zabava ob privlačnem glasbenem in folklornem programu. Njegov glavni namen je ohraniti spomin na splavarjenje, nekoč značilno transportno in tovorno dejavnost na reki Dravi.

 

Program dogajanja festivala Stara trta najdete tukaj.

 

 

Dogodek Podeželje v mestu organizira Zavod za turizem Maribor v sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.  Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!KGZS