KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Podeželje v mestu Ljubljana - Dobrote slovesnkih kmetij
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije to soboto vabi na Pogačarjev trg v Ljubljani, kjer bo potekalo Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij. Izbrane slovenske kmetije bodo v pokušino in nakup ponudile svoje pridelke in izdelke, s katerimi sodelujejo na 27. jubilejni razstavi Dobrote slovenskih kmetij.

Avtor novice: Tatjana Vrbošek
10.05.2016

20160510094307_1.jpg

20160510094307_2.jpg

20160510094307_3.jpg

20160510094307_4.jpg

1x1px_transparent

Okusite najboljše s slovenskega podeželja! Vabljeni na  Podeželje v mestu Ljubljana, ki bo v organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije v soboto, 14. maja, med 9. in 14. uro potekalo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani (osrednja tržnica).

 

Tokratna prireditev bo v znamenju predstavitve kulinaričnih dobrot slovenskih kmetij, ki kakovost svojih izdelkov dokazujejo z zlatimi, srebrnimi in bronastimi priznanji Dobrote slovenskih kmetij. Med njimi boste našli tudi prejemnike znaka kakovosti, ki je najvišje priznanje izdelku, ki je bil tri leta zapored nagrajen z zlatim znakom.

 

V Sloveniji vedno bolj prepoznavna blagovna znamka Dobrote slovenskih kmetij kaže na vse večje zavedanje kupcev o pomenu lokalne pridelave in predelave.

 

Tudi v letu 2016 bodo izbrani najboljši med odličnimi mlečnimi, mesnimi in krušnimi izdelki, kisom, suhim sadjem, sadnimi sokovi, vini, olji, žganji, marmeladami in sadnimi vini, letos prvič tudi med. Priznanja bodo podeljena med 19. in 22. majem na 27. jubilejni razstavi Dobrote slovenskih kmetij v minoritskem samostanu na Ptuju.

 

Na sobotni prireditvi Podeželje v mestu se bo predstavljalo okoli 40 kmetij. V pokušino in nakup bodo ponujale svoje izdelke, ocenjene na razstavi Dobrote slovenskih kmetij, in z veseljem kramljali z obiskovalci.

 

Dogodek bo spremljal kulturni program, in sicer bo igral Hišni ansambel društva upokojencev Markovci, medtem ko bodo članice Društva kmečkih žena Dornava pripravljale okusne jedi.

 

Podeželje v mestu vabi v objem vonjev, okusov in zvokov podeželja!

 

Med fotografijami si lahko ogledate nekaj lanskih utrinkov

 KGZS