KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Vabljeni na Podeželje v mestu - gremo na kmetijo
Turizem na kmetijah in okusi slovenskega podeželja se bodo predstavili v soboto, 16. aprila, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Avtor novice: Tatjana Vrbošek
12.04.2016

»Ko boste razmišljali, kje preživeti počitnice, ne pozabite na naše podeželje. Daleč stran od množic in vsakdanjega hitenja, v zelenju in miru, stoje kmetije, na katerih se poleg kmetijstva ukvarjajo še s turizmom. Počitnice na turističnih kmetijah niso takšne kot oddih na morju ali v zdraviliščih. So drugačne - v tesnem stiku z naravo in ljudmi, z njihovo kulturo, življenjsko modrostjo, šegami, ko odidete z nje, polni nepozabnih vtisov,« je zapisano na spletni strani Združenja turističnih kmetij Slovenije.

 

Turizem na kmetijah in okusi slovenskega podeželja bodo tudi tema Podeželja v mestu – gremo na kmetijo, v soboto, 16. aprila, na Pogačarjev trg v Ljubljani. Na njem se bo med 8. in 14. uro predstavljalo 44 ponudnikov slovenskega podeželja, posebno mesto bo namenjeno turističnim kmetijam. 

 

Ob 10. uri se bo pričel kulturni program. Tokrat se bo v kostumih iz obdobja od 1860 do 1900, v ritmu gorenjskih plesov, vrtelo 24 članov folklorne skupine KD Groblje iz Domžal. Njihovi plesi bodo prikazovali davno vero v čarobno moč plesa. Menda velja, da čim bolj se dekle vrti, tem boljša bo letina. Kakšen pa nastanejo pastirske piščali iz katerih se rojevajo očarljivi zvoki, bo delavnicah razkrival glasbenik Anton Petek z Mozirja.

 

Dogodek organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in Združenje turističnih kmetij Slovenije v sodelovanju z Ljubljanskimi parkirišči in tržnicami. Poteka v sklopu projekta Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP, ki ga sofinancira Evropska komisija.

 

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!KGZS