KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Kam po velikonočno šunko, vino in potico?
Na prireditev Podeželje v mestu - velika noč na podeželju, v soboto, 19. marca, na Pogačarjevem trgu v središču Ljubljane.

Avtor novice: Tatjana Vrbošek
16.03.2016

Na pisanih stojnicah bo med 9. in 14. uro na ogled in pokušino pestra ponudba mesnin, krušnih izdelkov, vin, sokov in zelenjave ter ostale ponudbe pridelkov in izdelkov 47 kmetij z območja celotne Slovenije.

 

Prva od šestih letošnjih prireditev Podeželje v mestu bo potekala v znamenju bližajočih se velikonočnih praznikov. Ob 10.00 se bo pričel kulturni program, po trgu se bo razlegala iskriva glasba ljudskih godcev in pevcev Stari prijatelji s Kicarja.

 

Velikonočno obarvano prireditev bo povezoval France Peternelj, pomen velike noči bo predstavil ljubljanski stolni župnik in prošt Jožef Lap.

 

V delavnico izdelave cvetja iz krep papirja vabijo člani mladinske folklorne skupine Lintvar iz Dramelj, Slivnice in Šentjurja. Skupina združuje mlade, ki gojijo pristno ljubezen do narodnega izročila in bogate slovenske etnološke, glasbene in plesne zapuščine.

 

Posebno mesto tokratnega Podeželja v mestu bo imel glasbenik Anton Petek iz Mozirja, ki bo prikazal izdelavo preproste pastirske piščali.

 

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

 

Dogodek organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ljubljanskimi parkirišči in tržnicami. Poteka v sklopu projekta Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP, ki ga sofinancira Evropska komisija.KGZS