KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Skoraj sto novih SKP detektivov v Škofji Loki
Detektivska ekipa v sestavi Lucija, Tatjana in Marjan, katerim se je tokrat pridružil še višji detektivski inšpetor Branko, se je predvčerajšnjim podala na detektivsko odpravo v Škofjo Loko, kjer so po odlično prikazanem znanju medse sprejeli skoraj sto učenk in učencev prvih razredov z osnovne šole Škofja Loka mesto.

Avtor novice: Marjan Papež
11.03.2016

20160311121006_1.jpg

20160311121006_2.jpg

1x1px_transparent

 

Na osnovni šoli Škofja Loka mesto so potekale štiri delavnice Hrana ne raste v trgovini. Skozi pogovor, igro in opazovanje so prvošolke in prvošolci spoznali življenje na kmetiji - kdo na njej prebiva in kaj vse jo sestavlja. Kako rastejo različni pridelki in kako jih uporabimo...

 

Na kmetiji prebivajo živali, te so še posebej zanimive. Na kmetiji 'živijo' tudi kmetijski stroji s traktorjem na čelu, brez katerega si kmetovanja ni mogoče predstavljati.

 

Učenci so v sodelovanju z njihovimi  učiteljicami in pod budnim očesom preskušenih  detektivov raziskali, od kod prihajajo živila, ki jih lahko kupijo v trgovini in prišli do skjupnega sklepa, da  hrano pridelajo kmetje, ne glede na to kje jo kupimo ali dobimo!

 

Otroci so tudi Izvedeli, zakaj je kmetijstvo pomembno za ohranjanje podeželja, Spoznali so vlogo kmetov pri ohranjanju okolja ter okolju in živalim prijaznega načina kmetovanja. Spoznali so pomen evropskega povezovanja in tako postali detektivi za kmetijstvo, ki ga v Evropski uniji uravnava  skupna kmetijska politika ali na kratko: postali so SKP DETEKTIVI na kmetiji.

 

Fotoutrinke z delavnic si poglejte v galeriji

 KGZS