KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Hrana ne raste v trgovini: Ko pride kmetija na obisk v vrtec
Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) v okviru projekta Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP izvajajo tudi delavnico Hrana ne raste v trgovini.

Avtor novice: Marjan Papež
23.02.2016

20160226101553_1.jpg

1x1px_transparent

Danes se je detektivska ekipa v sestavi Lucija, Janko in Marjan ustavila v vrtcu Kurirček v Logatcu, kjer so raziskovali skrivnosti, ki jih skriva kmetija.

 

Z otroci iz skupine Medvedki  v vrtcu Kurirček v Logatcu so uspešno iskali odgovore o življenju na kmetiji in raziskali, kaj se na njej dogaja. Skozi pogovor, igro in opazovanje so otroci spoznali življenje na kmetiji - kdo na njej prebiva in kaj vse jo sestavlja.  Otroci so dobili tudi vpogled v slovenske avtohtone slovenske pasme živali kot so lipicanec, cika, kranjska čebela, krškopoljski prašič in druge...

 

V okviru delavnice je bil dan še poseben poudarek okolju prijaznemu načinu kmetovanja, kjer so bila vprašanja nekoliko bolj zahtevna, zato je bilo tudi težje poiskati pravi odgovore. Pa nič ne de! Saj to je poslanstvo detektivske ekipe KGZS, da med mladimi širi vedenje o pomenu trajnostnega in sonaravnega kmetijstva. 

 

Otroci so spoznali različne vrste sada in zelenjave, kako rastejo, za kaj jih uporabimo in kako pridejo v trgovino ter tudi zakaj je kmetijstvo pomembno za ohranjanje podeželja. Na koncu je bil dan še poseben poudarek kmetu in njegovemu temeljnemu poslanstvu – pridelavi hrane. Otroci so ugotovili, da brez kmetov ne bi imeli hrane in da bi bila pokrajina zaraščena, tako da bi težko hodili na sprehode in uživali v naravi.

 

Fotografije si lahko ogledate v galerijiKGZS