KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Izvedba delavnice Hrana ne raste v trgovini v vrtcu Jesenice
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Europe Direct Gorenjska.

Avtor novice: Tatjana Vrbošek
29.01.2016

Pridelava hrane je velikemu delu mlade generacije, ki živi v mestih, tuja. Kje raste hrana, kdo jo prideluje in zakaj je prav kmetijstvo izjemnega pomena, se je govorilo na delavnici Hrana ne raste v trgovini, ki je 27. januarja potekala v Vrtcu Jesenice.

 

 

Skozi pogovor so vedoželjni otroci predšolskih skupin spoznali od kod pride hrana v trgovino. Otroci so klepetali o tem, kako poteka življenje na kmetiji, kdo na njej prebiva ter kaj vse jo sestavlja. Prav tako so izvedeli kje rastejo različni pridelki in zakaj je pomembno, da je pot pridelave živil čim krajša.

 

Na kmetiji prebivajo tudi živali, te so še posebej zanimive. Otrokom je bilo predstavljenih kar nekaj zanimivih slovenskih pasem, ki imajo prav posebno mesto tudi v Evropi.

 

Tem je bilo veliko, otroci pa so uspešno prestali preizkus znanja in postali "SKP detektivi na kmetiji". Postati detektiv prinaša tudi odgovornost v smislu pravega odnosa do hrane, narave, podeželja in kmetovanja.

 

Delavnice, ki jih na območju Slovenije izvaja Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije potekajo v sklopu projekta Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP, ki je finančno podprt s strani Evropske komisije. Tako so se v njihovo izvedbo vključile Europe Direct točke. Gre za osrednjo informacijsko službo Evropske unije, ki zagotavlja informacije o delovanju in politikah EU ter pravicah državljanov.

 

Fotografije z delavnice najdete tukaj.KGZS