KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Kaj je lepšega kot obisk kmetije
V šolah, vrtcih in številnih ustanovah se je v petek užival tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki ga sestavljajo slovenski kruh, mleko, maslo, med in jabolka.

Avtor novice: Tatjana Vrbošek
20.11.2015

20160119100616_1.jpg

1x1px_transparent

Namen projekta, ki je prerasel v gibanje, je širjenje zavedanja o pomenu zdrave in lokalno pridelane hrane. »Gre za zavedanje, da lokalna pridelava hrane daje delovna mesta,« je na tiskovni konferenci prejšnji četrtek povedal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, ki poudarja: »Lokalna hrana je slovenska hrana. Sezonski vpliv je pomemben, če sledimo sezonskemu, potem sledimo kakovosti.«

 

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) smo v sklopu TSZ izvedli delavnico Hrana ne raste na kmetiji. V vrtcu Šentvid, enota Mravljinček, smo pričarali vzdušje na kmetiji in raziskali, kaj se na njej dogaja. Skozi pogovor, igro in opazovanje so otroci spoznali življenje na kmetiji - kdo na njej prebiva in kaj vse jo sestavlja.

 

Kako rastejo različni pridelki, za kaj jih uporabimo in kako pridejo v trgovino ter tudi zakaj je kmetijstvo pomembno za ohranjanje podeželja. Delavnice potekajo v sklopu Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP, ki ga izvaja KGZS in ga finančno podpira Evropska komisija.

 

Več fotografij

 KGZS