KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

Kmetijski sejem Alpe-Jadran v Celovcu
Sejem vsaki dve leti predstavlja osrednji dogodek sodobnega kmetijstva v regiji

Avtor novice: Marjan Papež
11.01.2016

20160111123039_1.jpg

20160111123039_2.jpg

20160111123238_3.jpg

1x1px_transparent

Sejem Alpe-Jadran, ki bo potekal od 15. do 17. januarja, bo ponudil popolno ponudbo kmetijskih strojev in hlevske tehnike, krmil in semen ter novosti pri trženju in svetovanju. Na sejmu se bo v okviru projekta Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP, na razstavnem prostoru Kmetijske zbornice avstrijske Koroške, v dvorani 3, predstavila Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.

 

Tehnične inovacije za polje in gozd

Sejem združuje najvidnejše proizvajalce kmetijske in gozdarske tehnike. Ti se bodo predstavili s svojimi novostmi, ki lajšajo vsakdanje delo na domačiji, na polju in v gozdu.

Zadružna dvorana: skupaj uspešni

V sejemski dvorani 4 ali bolje rečeno v »zadružni dvorani« podjetja »Unser Lagerhaus WHG« in »Raiffeisnovih bank avstrijske Koroške« bo sodobni kmet našel vse za svoje vsakdanje delo – od moderne kmetijske tehnike, napredne pridelave rastlin do živalim primernega krmljenja in reje ter ustreznega financiranja.

Avtomatizacija v kmetijstvu

V kmetijstvu skorajda ni več področja, kjer se ne uporabljajo roboti ali pa bodo kmalu prišli. Roboti so na poljih, molzejo krave in čuvajo živino. Viden primer avtomatizacije v kmetijstvu so roboti za molžo ali avtomatski molzni sistemi.  

Prodaja in svetovanje

Neposredna prodaja je za mnoge kmetije pomemben dodaten vir dohodka. Tej temi je  s posebnim razstavnim prostorom posvečena pomembna pozornost in nudi vse, kar se nanaša na dopolnilne dejavnosti na kmetiji. 

Kmetijska zbornica avstrijske Koroške

Seveda bo tudi letos s svojo aktualno ponudbo za kmetije zastopana Kmetijska zbornica avstrijske Koroške.  Med ustaljeno ponudbo spadajo časopis »Kärntner Bauer«, »Katalog o izobraževanju in svetovanju« (»Bildungs- und Beratungskatalog«) ter informacije o skupni kmetijski politiki.

 

Vrhunci dogajanja:

  • Dan mladih kmetov: 15. januarja z gostom »Honsom Petutschnigom« iz Schlatzinga
  • Mednarodni turnir v kmečkem golfu: gumijasti škornji namesto palice za golf
  • Perspektiva za prihodnost: nekdanji minister za kmetijstvo dr. Josef Riegler bo predaval 15. januarja
  • Zadružna dvorana:  »Raiffeisnove banke avstrijske Koroške« in podjetje »Unser Lagerhaus« bodo predstavili najnovejše trende
  • Odrske prireditve pod znamko »Genussland Kärnten«: od modne revije narodnih noš do veselice z radiem ORF
  • Novi proizvodi: v okviru Kmetijskega sejma bodo javnosti prvič predstavili številne novosti

Več o sejmu najdete tukaj.KGZS