KGZS - Brez predsodkov o kmetijstvu in SKP
Domov Kontakt
Projekt SKP Dobre prakse Recepti Galerija Otroški kotiček

2015 je evropsko leto za razvoj


03.02.2015

2015 je evropsko leto za razvoj – to je prvo evropsko leto, ki se osredotoča na mednarodno razvojno politiko Evropske unije. 

 

Gre za prelomno leto iz dveh razlogov:

  • Razvojni cilji tisočletja bodo zaključeni.
  • Mednarodna skupnost se bo dogovorila o novih ukrepih za odpravo revščine, spodbujanje trajnostnega razvoja in reševanje podnebnih sprememb.

Cilj evropskega leta za razvoj je pritegniti državljane EU, zlasti mlade, da se udeležijo razprave o našem svetu, našem dostojanstvu, naši prihodnosti. K aktivnemu sodelovanju pozivamo vse državljane. Po vsej Evropski uniji bodo potekale dejavnosti in razvojno leto bo predstavljeno na spletu in v družbenih medijih.

 

Spremljajte evropsko leto za razvoj na povezavi tukaj.

 

Namen evropskega leta je ozaveščanje o določenih vprašanjih, spodbujanje razprave in spreminjanje načina razmišljanja. V evropskem letu so navadno na voljo dodatna finančna sredstva za lokalne, nacionalne in čezmejne projekte na področju, ki mu je leto posvečeno.

 

Evropsko leto je lahko tudi močno politično sporočilo o zavezanosti institucij EU in vlad držav članic, da bodo določeno vprašanje resno upoštevale pri oblikovanju prihodnjih politik. V nekaterih primerih lahko Evropska komisija predlaga novo zakonodajo o tem vprašanju.KGZS